Mijn eerste reebok

De afgelopen dagen zal ik nooit meer vergeten. Ik ben voor het eerst op jacht geweest met geweer. Toen ik ruim 2 jaar geleden bedacht dat ik jager wilde worden was het afgelopen donderdag zover dat ik mocht gaan jagen. Samen met mijn vriend Roelof en onze labradorpup Cash gingen we naar ons jachtveld in […]

C.E.O. De baas van het vlees

  Ik heb er totaal geen belang bij om restaurants te promoten maar soms zitten er pareltjes tussen die ik graag wil delen met jullie. Gisteren hebben we gegeten bij : C.E.O. de baas van het vlees, in Rotterdam. De naam alleen al vind ik sterk. Eigenaren zijn Mario de Ridder en zijn vrouw. Mario […]

Smørrebrød

“Smørrebrød betekent in het Deens gewoon “boterham”. In Denemarken is het maken van een boterham tot een ware kunst verheven. Niet alleen Denen hebben hun Smørrebrød, in Zweden noemen wij een dergelijke boterham “Landgång” en in Italië zouden ze het misschien “Bruschetta’s” noemen. Je zou eigenlijk ook een uitsmijter (Strammer Max in het Duits) een […]

Sleedoornlikeur

    Afgelopen maanden heb ik tijdens mijn wandelingen in ons jachtveld in Duitsland van die dikke blauwe bessen aan doornige struiken gezien en ik vroeg mij af of ze eetbaar waren. Na enige navraag onder de inwoners van het dorp bleken het sleedoornbessen. Ze smaken erg wrang  en zijn pas na de eerste nachtvorst […]

Workshop paté-maken

Laatst ben ik naar de beste en leukste slager van Nederland;Ter Weele in Oene, geweest voor een workshop paté-maken.   Een familiebedrijf in een prachtige slagerij met eigen slachterij in een klein dorpje op de Veluwe waar de klanten van heinde en verre komen en waar je vlees vindt wat in diverse (sterren)restaurants geserveerd wordt. […]

Proefmeer in de media: 10-09-2013 Telegraaf

SMAKELIJK ETEN BIJ PROEFMEER     • Marjon van den Broek is een volbloed Brabantse: ’Ik kook al sinds ik kan praten.’ FOTO: PETER VAN ZETTEN     Ze is visagiste bij diverse televisieprogramma’s en weet alles van lekker eten en drinken. Een betere combinatie kunnen de gasten van de nieuwe stijl- en smaakvolle kookworkshops ’Proefmeer’ in […]

Hip en culi Kopenhagen bij Amass

Refshalevej 153, Kopenhagen. Zaterdag 11.00 uur. Vanaf de straat kun je zo in de keuken kijken, waar mensen in koksbuizen druk in de weer zijn. Buiten, aan de straatkant  staat iemand iets te roosteren op een Green-egg; ‘kippenhuid’ vertelde de vriendelijke kok me.   Afgelopen weekend was ik één van de gelukkigen die een plaatsje […]

Mosseltijd

Het is bijna zover dat de zachte, ziltige, romige schelpdieren weer in overvloed verkrijgbaar zijn. Als ik aan mosselen denk moet ik op de een of andere manier altijd denken aan zonovergoten terrassen met schuimende glazen bier en koele witte wijn. Deze prettige associatie is ontstaan toen ik nog met grote regelmaat in Antwerpen kwam, […]

De cirkel is rond

Hoe mooi is het als  alles wat er op je bord ligt rechtstreeks uit de natuur komt?   Afgelopen weekend kregen we goede vrienden te eten. Ik ben vaak al dagen van tevoren allerlei heerlijke gerechten aan het bedenken om iedereen in de watten te kunnen leggen. Niks staat vast tot het moment dat de […]