Ik heb er totaal geen belang bij om restaurants te promoten maar soms zitten er pareltjes tussen die ik graag wil delen met jullie.

Gisteren hebben we gegeten bij : C.E.O. de baas van het vlees, in Rotterdam.

De naam alleen al vind ik sterk. Eigenaren zijn Mario de Ridder en zijn vrouw. Mario was de voormalig chefkok van sterrenrestaurant de Zwetheul.

Het zit in een oud pand aan het Deliplein op Katendrecht, de oude hoerenbuurt van Rotterdam.

Het interieur bestaat uit stoere industriële elementen met veel attributen uit de slagerij. Zo hangt er als tashaak een echte vleeshaak aan je tafeltje.

Het restaurant heeft een no nonsense uitstraling, iets wat de Rotterdammer op het lijf geschreven is.

En de kaart bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees. Vette pech voor vegetariërs dus.

Bij  je brood kijg je als smeerseltjes nu eens geen boter en tapenade maar Likkepot en filet Americain.

Na een bordje overheerlijke pata negra gingen we voor een côte de boeuf van 900 gram. Met ons tweeën dan hè. Vlees eerst dichtgeseared op de Broiler op een temperatuur van maar liefst 1300 graden om het daarna nog zeker twintig minuten te laten rusten. Wauw, wat een  mooi stuk vlees, veel smaak ,mooi vet en lekker mals en sappig, En dat met een fantastisch mooie fles Dao uit Portugal.

Mocht je van kaas houden dan zit je hier ook goed omdat ze een prachtig assortiment stoere kazen in de kaas/wijn kelder hebben waar je ze zelf mag uitkiezen.

Eenvoud van topkwaliteit.

Als je van een mooi stuk vlees houdt dan zou ik zeker hier eens gaan eten.

koe in delen

Discussion

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *