SMAKELIJK ETEN BIJ PROEFMEER

foto

 

 

• Marjon van den Broek is een volbloed Brabantse: ’Ik kook al sinds ik kan praten.’ FOTO: PETER VAN ZETTEN

 

 

Ze is visagiste bij diverse televisieprogramma’s en weet alles van lekker eten en drinken. Een betere combinatie kunnen de gasten van de nieuwe stijl- en smaakvolle kookworkshops ’Proefmeer’ in Zoetermeer dan ook niet wensen.

Marjon van den Broek is een volbloed Brabantse en kookt al sinds ze kan praten. „Het eerste dat ik maakte, op een krukje bij het aanrecht van m’n moeder, was een Brabants worstenbroodje”, vertelt ze. „Gaandeweg is de passie alleen maar groter geworden. Ik ben sommelier geworden en heb me gespecialiseerd in de combinatie van wijn en spijs aan de Academie voor Gastronomie”.

Toen de Brabantse onlangs aan de rand van de Zoetermeerse polder ging wonen, besloot ze haar liefde voor het koken te delen. „De polder biedt zoveel goeds. Aan de overkant van de Noordhovense Plas, waar mijn keuken aan grenst, vind ik het prachtigste vlees, de heerlijkste kazen en de mooiste groenten. Allemaal eerlijk voedsel en rijke smaken. Het is dan ook elke keer weer een klein feestje om een diner te mogen serveren en de gasten te laten proeven en ervaren hoe een gerecht beter smaakt met een goed gekozen wijn en andersom. De reacties tot nu toe zijn erg leuk en vaak ook hartverwarmend. Mensen vinden het gezellig om met elkaar te eten en tegelijk kennis op te doen, die ze thuis bij het koken kunnen gebruiken. En daar geniet ik volop van.”

Inmiddels hebben al heel wat vrienden, vriendinnen, collega’s en relaties met elkaar een vorkje in het sfeervolle Zoetermeerse huiskamerrestaurant geprikt. En zij hebben ondervonden dat er niet alleen lekker, maar ook origineel wordt gekookt. Want wie heeft er in een restaurant nou ooit zelfgeschoten ree (rug) met uit de polder geplukte eetbare bloemen voorgeschoteld gekregen…

 

Discussion

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *